Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در پرکاری و کم کاری تیروئید، رژیم غذایی هرگز نمی تواند جایگزین درمان دارویی باشد؛ بلکه باید به عنوان یک اقدام تکمیلی بسیار مفید همراه با درمان دارویی در طول زندگی مورد توجه قرار گیرد.

  1- برخلاف مبتلایان به پرکاری تیروئید، این بیماران باید از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن پرهیز کنند و سبزیجات را به صورت پخته مصرف نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مواد غذایی گواتروژن شامل انواع کلم، شلغم، روغن گلزا (کانولا)، بادام زمینی، ارزن و سویا است.

بیشتربخوانید : "نمک معدنی بدون ید" بهترین نوع نمک است

2- سویا می تواند مانع جذب کافی داروهای تیروئید شود. بنابراین باید در مصرف آن احتیاط گردد.

3- توجه داشته باشید که از نمک در پایان پخت غذا استفاده کنید، زیرا در غیر این صورت ید موجود در نمک هنگام برداشتن درب ظرف غذا، همراه با بخار خارج می شود. در این صورت شما میزان ید کمتری از آن چه که انتظار می رود دریافت خواهید کرد. در ضمن نمک یددار را نباید در شیشه های شفاف و در معرض نور نگهداری کرد.

4- از منابع غذایی ید به مقدار کافی استفاده شود. ماهی، انواع صدف ها و برخی گیاهان دریایی حاوی منابع سرشار ید هستند. همچنین نمک دریا به صورت طبیعی حاوی عنصر ید است.

5- توجه کنید که زیاده روی در مصرف ید باعث کم کاری تیروئید خواهد شد.

6- تنظیم کالری دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن ضروری است. برای این منظور مشاوره با کارشناس تغذیه، همراه با استفاده از درمان دارویی توصیه می شود.

7- اطمینان نسبت به تأمین مقادیر کافی ویتامین های C ، A، E و ویتامین های گروه B به ویژه B2 ،B3 ،B6 که برای تولید هورمون تیروئید ضروری هستند لازم است.

لذا مصرف منظم مواد غذایی زیر در برنامه ی غذایی روزانه توصیه می شود:
منابع خوب ویتامین C: توت فرنگی، آناناس، هندوانه، موز ، سیب زمینی و هلو .
منابع خوب ویتامین A: جگر، تخم مرغ، ماهی های روغنی، سبزی های سبز رنگ ( به جز گیاهان خانواده ای کلم )، سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی رنگ. هر چه این میوه ها و سبزی ها پررنگ تر باشند غلظت ویتامین در آنها بیشتر است.
منابع خوب ویتامین E: روغن های گیاهی،مغز دانه ها (به جز بادام زمینی) و غلات.
منابع خوب ویتامین B: غلات سبوس دار، گوشت گاو، گوشت ماکیان و ماهی.
استفاده از منابع خوب غنی از روی، نظیر غذاهای دریایی، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و غلات سبوس دار.
استفاده از مکمل مولتی ویتامین و املاح در کنار منابع غذایی بالا.

مصرف منظم منابع غنی از فیبر، نظیر سبزی ها، میوه هایی مانند انجیر، آلو، سیب، مرکبات، همچنین حبوبات و غلات سبوس دار، برای برطرف شدن یبوست.
نوشیدن آب به مقدار کافی (حداقل 7 لیوان) بسیار ضروری است.
پرهیز از مصرف قند های ساده مانند قند و شکر، شیرینی جات و ...
پرهیز از مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار، میانه روی در مصرف فرآورده های شیری و گندم.
استفاده از منابع غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده با آهن، به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن نیز می باشند.
استفاده از منابع غنی B12 مانند جگر گاو، جگر مرغ، گوشت گاو، ماهی قزل آلا به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از کمبود این ویتامین هستند. عدم توجه به کم خونی با هر منشائی که باشد، در تشدید ضعف و خستگی و بسیاری از علایم دیگر مؤثر خواهد بود.
استفاده از اسیدهای چرب ضروری به ویژه مکمل امگا – 3 که منبع غنی آن ماهی های روغنی آب های سرد هستند، می تواند در تخفیف برخی علایم مفید باشد. کمبود اسیدهای چرب ضروری می تواند باعث بر هم خوردن تعادل در عملکرد غده ی تیروئید شود.

لطفا در ارتباط با نحوه ی مصرف قرص لووتیروکسی سدیم راهنمایی ام کنید.
چگونگی مصرف لووتیروکسین:
- دارو را به همان مقداری که پزشک تجویز کرده، مصرف کنید، نه زیاد و نه کم. در صورتی که پزشک تشخیص دهد مقدار دارو را تغییر می دهد. شما خودتان این کار را نکنید.
- حتما قرص را با یک لیوان پر از آب مصرف کنید. قرص لووتیروکسین به سرعت حل می شود و در صورتی که آب کافی با آن ننوشید ممکن است موجب ورم گلو و خفگی و یا بالا آوردن شود.
- لووتیروکسین را با معده خالی و نیم ساعت قبل از غذا خوردن مصرف کنید.
- لووتیروکسین را صبح مصرف کنید. دستورالعمل های پزشک را رعایت کنید و دارو را هر روز در یک ساعت مشخص مصرف کنید.
- برای اطمینان از تاثیر دارو، باید مرتبا با مراجعه به پزشک غدد، آزمایش خون و ادرار بدهید.
- عملکرد کلیه و کبد نیز نیاز به آزمایش دارند.
- به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید.
- هنگام مراجعه به دندانپزشک و یا پزشک دیگر، به آنها بگویید که لووتیروکسین مصرف می کنید.
- قرص های لووتیروکسین را باید در دمای اتاق و دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
برخی داروها اگر همزمان با لووتیروکسین مصرف شوند، باعث کاهش اثر آن می شوند.

داروهای زیر را حداقل 4 ساعت قبل از مصرف لووتیروکسین و یا 4 ساعت بعد از مصرف لووتیروکسین مصرف کنید تا اثر آن را کم نکنند:
- کربنات کلسیم
- فرو سولفات (قرص آهن)
- داروهای زخم معده و روده
- داروهای پایین آورنده پتاسیم
- آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم
- داروهای پایین آورنده کلسترول
- داروهای دیابت و انسولین
- داروهای گشاد کننده عروق مانند وارفارین
- داروی داخل وریدی برای بیماران عروقی

مواد غذایی زیر باعث می شوند لووتیروکسین کمتر جذب بدن شود، لذا از مصرف آنها با این دارو خودداری کنید:
شیر خشک حاوی سویا، غذاهای حاوی دانه ها، گردو و غذاهای دارای فیبر زیاد مانند: کلم، سیب، تمشک، گلابی، لوبیا، نخود فرنگی، عدس، کنگرفرنگی.

بین مصرف دارو وا ین مواد غذایی، 4 ساعت فاصله بیندازید.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

نقش تغذیه در درمان کم کاری تیروئید

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۳۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه‌ها را برای لاغر شدن مصرف کنید

به گزارش خبرآنلاین از ایسنا، میوه‌ها یک منبع مهم تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن هستند. انتخاب میوه‌های نامناسب که دارای کالری بالا هستند می‌تواند به افزایش وزن منجر شود.

هندوانه
۱۰۰ گرم هندوانه تنها ۳۰ کالری دارد. جالب است بدانید هندوانه به عنوان یک میوه با آب زیاد، کمترین میزان کالری را در مقایسه با سایر میوه‌ها دارد.

آلو
۱۰۰ گرم آلو تنها ۲۰ کالری دارد. یک نفر برای کاهش وزن، باید کالری کمتری نسبت به کالری که می‌سوزاند، دریافت کند. یکی از راه‌های دریافت کالری کمتر، مصرف غذاهای سیرکننده کم کالری است که آلوها جزء این دسته مواد غذایی هستند و این امر، به دلیل فیبر بالای آن‌ها است.

آناناس
هر ۱۰۰ گرم آناناس تنها ۲۹ کالری دارد. آنزیم بروملین موجود در آناناس، دارای اثرات لیپولیتیک و پروتئولیتیک است که به سوزاندن چربی کل بدن کمک می‌کند.

گریپ فروت
این میوه در هر ۱۰۰ گرم ۳۰ کالری دارد. گریپ فروت یک غذای رژیمی و لاغری سریع است. دارای چندین خواص مرتبط با کاهش وزن است، به ویژه محتوای فیبر آن، که به افزایش سیری و کاهش دریافت کالری کمک می‌کند.

هلو
هلو در هر ۱۰۰ گرم تنها ۳۸ کالری دارد. هلو با وجود مقادیر بالایی از ریز مغذی‌های مفید، برای بدن دارای کالری ناچیزی است و درنتیجه به کاهش وزن و لاغری کمک می‌کند. میزان قند و چربی موجود در این میوه کم بوده و با افزایش سوخت‌وساز و حس سیری ناشی از وجود فیبر، باعث لاغری خواهد شد.

گواوا
۱۰۰ گرم گواوا تنها ۳۸ کالری دارد (درختچه گواوا بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است و در مناطق دیگری از دنیا از جمله آسیای جنوبی پاکستان و هندوستان و بخش‌هایی از جنوب ایران نیز یافت می‌شود. میوه آن چیزی همانند زیتون یا انار کوچک و شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند). طبق تحقیقات و مطالعات صورت گرفته این میوه دارای ویتامین E و A و ویتامین C و فیبر و ویتامین‌های گروه B به همراه کلسیم و پتاسیم و منیزیم و فسفر و زینک و سدیم است.

میوه اژدها (دراگون فروت)
هر ۱۰۰ گرم میوه استوایی اژدها ۴۰ کالری دارد. «دراگون فروت» یک میوه آبدار با کالری پایین و فیبر بالا است. بنابراین در یک رژیم کاهش وزن، مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه می‌دارد و جلوی پرخوری را می‌گیرد.

سیب
هر ۱۰۰ گرم سیب ۴۹ کالری دارد. ترکیب آب و فیبر در سیب باعث سیری زود هنگام می‌شود و مطالعات حاکی از این است که خوردن یک سیب قبل از غذا به مراتب بیشتر از آب سیب تأثیرگذار است و علاوه بر این، زمان قابل توجهی که شما صرف خوردن یک سیب می‌کنید در مقایسه با غذاهایی که فیبر ندارند، باعث سیری بیشتر می‌شود. بنابراین سیب اشتهای شما را کم می‌کند و به کاهش وزن منجر می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904022

دیگر خبرها

  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • درمان کم کاری و پرکاری تیروئید با طب سنتی (فیلم)
  • این میوه‌ها را برای لاغر شدن مصرف کنید
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب